maanantai 22. huhtikuuta 2013

Lapsia, tulvia ja lääkelaskuja

Niinku viimeks kirjottelin, oli keskiviikkona taas vuorossa kummitypyn hoitonakki. <3 Tällä kertaa Milan lisäks kotona oli myös perheen toisiks pienin ja jonku ajan kuluttua kotiutui myös kolmanneks pienin, ekaluokkalainen kotiin. Melkeen samalla hetkellä tulikin Jenni  joka oli käyny hakemassa perheen vanhinta koulusta ja olihan taas hälinää kun me Jennin kanssa höskötettiin neljän hoitolapsen kans! :) 

Nauroinki ystävälle että hyvinhän se sujui neljän muksun kanssa MUTTA tosiaan kyseessä oli vaan se pari tuntia että mitähän meno olis jos itellä olis neljä pientä kotona. :D Nostan kyllä todellakin hattua kotiäideille ja ymmärrän että välillä käy ihan hyvin työstä olla pienten kanssa kotona. Arvostan, kunpa kaikki muutkin arvostais enemmän. <3

Tän hoitonakin aikana toinen ystävä sit soittikin että voinko sen kipeenä olevan pikkumiehen kanssa koittaa puhua puhelimessa jos rentoutuis sen verran että suostuis lääkkeen antaa laittaa. No onnistuihan se onneks mut päätettiin sit samalla Jennin kans suunnata maalle tätä pikkumiestä ja sen mammaa moikkaamaan. Napattiin Nealta tyttöjen lastenleffoja muutama mukaan lainaan ja en tiedä kumpiko piristi pikkujäbää perillä enemmän, lainaleffat vai Nean lähettämä kinder-muna.. Kyllä mammat tietää mikä menee jos mikään ei kipeenä olevalle pienelle muuten maistu.. ;)

Kotimatkalla olit sit pakko tietysti koittaa kepillä jäätä ja yrittää pääseekö kyrönjoen toistapuolta kotia.. No, ei päässy, vaan tähän katkes meidän tie..

Kuvat saa isommiksi klikkaamalla
Sen verran tulvi tielle että käännyttävä oli..



Tossa viimesessä muuten näkyy sateenkaari jos oikeen tarkkaan pällistää.. Tiedä vaikka aarre olis löytyny toisesta päästä.. ;)

Illalla kotia tultua Jennika tuli vielä kahville. :) Huomasin että olin onnistuneesti ollu taas koko päivän menossa pelkän kahvin voimalla ja sen verran alkoi jo nälkä kurnia että päätettiin Jennikan kans väsäillä vielä itsetehdyt "subit". :D Oli muuten oikeesti hyvää ja nopeeta. :) 

Itsetehdyt kalkkuna, kurkku, paprika "subit" ;) 

Torstaina mentiinkin sit taas kummitypyn luo kyläilemään moneks tunniks ja loppuillan istuin kiltisti yksin kotona nenä kiinni lääkelaskukirjassa. 

Mila ei tykänny ku ei saanutkaan kummitädin puhelinta.. ;) 

Perjantaina mulla olikin sit pitkästä aikaa vuorossa tentti. Kyseessä oli siis lääkelaskutentti ja täytyy kyllä tunnustaa että vaikea oli! Kaiken lisäks olin varautunu siihen että tenttiin kuuluu myös teoriaosuus eikä näin sit ollutkaan, mikä vähän harmitti kun olisin voinut senkin ajan käyttää niiden laskujen opetteluun.. Varsinkin kun  kyseisen kurssin käymisestä on jo sen verran aikaa että kaikki kertaus tuli kyllä enemmän kuin tarpeeseen..

Kauheen fiksu olo ei kyllä kokeesta lähtiessä ollut mutta saa nähdä ja lisää aion joka tapauksessa harjoitella koska haluan todellakin olla varma siitä mitä teen vaikka en ookkaan ikinä kentällä mokannu.. :) Se on vaan aina ollu mulle jotenkin niin paljon helpompi laskea ja jakaa ne lääkkeet irl kuin paperilla.. No, katsotaan nyt miten kävi ja jokatapauksessa "kertaus on opintojen äiti" vai miten se meni.. :) 

Muuten perjantaihin kuuluikin sit vaan hengailua, ystäviä ja maakuntarundi jonka aikana päästiin kokemaan jo jännitystäkin. ;) Oli nimittäin kyrönjoesta vesi noussu muutamassa tunnissa jo päätiellekin niin että oli tiestä enää toinen kaista käytössä. Ei ensin edes huomattu mitään ennenku nähtiin paloautojen vilkkuvat valot, ahkerat palomiehet sielä ohjas liikennettä ja koko yön olivat tainneet sielä joutua olemaan tulvan takia. Päästiin kuitenkin turvallisesti takas kaupunkiin ilman sen suurempia vahinkoja, joillakin nimittäin vissiin tämän viikon aikana autotkin saaneet samalla tiellä ihan sisäpesunkin tulvien takia. :/ 

Onko kukaan muu käyny tulvia katsomassa missään päin Suomea? :) 

Lauantaina lähdinkin sit liikenteeseen suoraan sängystä kun Jenni soitti että lähdetään, ihan vaan vaihteeks, katsomaan miltä tulvatilanne näyttää päiväaikaan kun näkeekin jotain. Tulvien sijaan kuitenkin päädyttiin sitten kahville ystävämme Susanin luo ja samalla reissulla opin mitä tarkoittaa kun otetaan vanhan kansan mukaisesti "kahviplöröt". Opin myös että kahviplöröt on nautittava hienosta kupista. ;) 


Muutaman kahvikupillisen ja parien kahviplöröjen jälkeen havahduinkin siihen että oon tosiaan lähteny suoraan sängystä. Tässä kohtaa kello olikin jo melkeen 23 illalla joten pikasesti käytiin Jennin kanssa vaan "aamupalaks" parit karjalanpiirakat täälä lämmittelemäs ja samalla huitastiin naamaa ojennukseen ja ei muuta kun liikenteeseen. Kerrankin onnistuttiin siis varsin nopea ja sujuva lähtö tekemään yleensä kun viikonloppusin tuo liikkeelle lähtö pukkaa venymään.. ;) 

Aamuyöhön meni taas ja ihania ystäviäkin tuli yön aikana nähtyä. Tänään onkin sit nukuttu pitkään mutta koska tääkin postaus venyi jo näin pitkäks niin kirjottelen tästä päivästä erillistä postausta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti