sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Epäonnen kakku

Hellurei! 
Pakko oli tulla vielä näin yöllä postailemaan kun kerrankin oon kotona lauantai-iltana (hyi!) eli aikaa on vaikka muille jakaa..  

Eilen tuli siis kans päivä vietettyä siivoten ja illemmalla kummitypy Mila tuli vanhempiensa kanssa mua ja Jenniä, joka oli kans täälä, viihdyttämään. Alkuillasta alettiin sit kuitenkin Jennin kans pähkäilemään että mitäs iltasuunnitelmissa, Jennin auto kun on edelleen korjaamossa. Alkuperäsen suunnitelman mukaan, joka siis tehtiin ennen auton hajoamista, oli tarkoitus mennä Jutan luo että sielä leivon iskän synttärikakun perjantaina valmiiks niin että sen olis saanu tänään vaan hakea sieltä mutta.. tunnetustihan jos jotain suunnittelen niin mikään ei todellakaan mee kuten oon suunnitellu.. :D

No, illalla Jutta sit sopivasti soittelikin ja manailin miten mua ei oo luotu istumaan kotona niin ehdotti sit että mennään sinne sen seuraks ensin ja sit otetaan niiden auto käyttöön loppuillaks/yöks. Nea ja Jani sit heitti Jennin lähtiessään Jutan luo autoa hakemaan ja mä sillä välin yritin pikasesti edes vähän saada itteäni siistittyä kun oli tosiaan koko päivä tullu kotoiltua ihan vaan kotivaatteis ja tukka sekasin. :D

Hengailtiinki sit loppujen lopuks Jutan seurana koko ilta. Synttärikakku jäi leipomatta mutta sen sijaan juotiin kaakaota ja kahvia, vaihdettiin kuulumisia ja juoruttiin. Jossain kohtaa Jenni kävi hakemas meille subit kun nälkä yllätti, oli nimittäin hienosti unohtunu taas syödä siinä kun koko päivän siivoili ja kahvitteli vaan. Laatuaikaa tuli siis vietettyä rakkaan lapsuuden ystävän kanssa taas aimoannos. <3

Yöllä sit lähdettiin pörräilemään, kiitos vielä J joka pelastit mun illan ja tarjosit autoa käyttöön. <3 Loppujen lopuks siinä pörräillessä mua alkoi vaivaamaan että en ollu sitä kakkua iskälle leiponu joten päätinki sit että yöllä ennen kotia menoa kipasen abc.n kautta hakemassa puuttuvat värkit ja reippaana tyttönä sit aamulla ennen kukon laulua leipasen sellasen hienon hienon kakun joka on tottakai kun suoraan jostain leivontakirjasta ja maistuukin aivan jumalaisen hyvälle.. No, ei sit menny taas mun suunnitelmat ihan nappiin..

Ensinnäkään abc.llä ei ollu marsipaania (jota vihaan ylikaiken mutta synttärisankari ite rakastaa) eikä myöskään sokerimassaa. Ensimmäinen ketutus kakkuun liittyen. Tyydyin sit ostamaan itelleni rasian minitomaatteja ja vitalin karpalo pillimehun (<3) väsyneen logiikkaa parhaimmillaan ostoksia tehdessä.. 

Aamulla sit.. No, en todellakaan heränny silloin kun olis "pitäny", olinhan vielä aamu viideltä ollu toisella puolella kaupunkia sielä abc.llä näitä kuningasostoksia tekemässä. Samaan aikaan sit kun silmiäni aloin saamaan auki, tuli Nealta viestiä että ottaisinko Milaa pariks tunniks hoiviini että pääsis pariskunta viettämään laatuaikaa ja syömään ihan vaan kahdestaan pitkästä aikaa. No tottakai mä pikkutypyn otin ihan mielelläni tänne kun kerran kotona olin eikä kakun leipomisen lisäks mitään suunnitelmiakaan ollu. :) 


Siinä sit pikkuneitin kans höskötettiin ja naureskeltiin kunnes tuliki maitoaika. Oikeesti niin parasta kun annat toiselle maitoa ja se vaan tapittaa tyytyväisenä sua silmääkään räpäyttämättä. <3 Yleensä neiti on simahtanu maidon jälkeen hetkeks mutta tänään ei malttanu joten jatkettiin hössäilyä ja kohta sit jo Jennikin paukkas tänne eikä siitä mennykkään sit kauaan kun jo pikkuneidin vanhemmatkin tuli takasin. :) 

Siinä sit aika kuluikin kahvitelles ennenku sain edes alotettua leipomista ja loppujen lopuks Taijaki tuli vielä Melinan kans kahvittelemaan niin piti sit keskittyä kaikkeen muuhun kun siihen leipomiseen kun oli tupa täynnä ihmisiä. :) Loppujen lopuks sain kuitenkin sit pyöräytettyä sen taikinan ja laitettua kakun paistumaan mutta, toinen hermoja koetteleva ketutus kakkuun liittyen tuli kun otin kakkua uunista. Nimittäin meidän uuni! Se on ollu jo pidemmän aikaa rikki, huoltomies on käyny jotain johtojakin sieltä takaa teippailemassa, valot sammuilee itekseen uunin sisältä eikä tahdo paistaa kunnolla.. Välillä on kuitenki toiminu ihan hyvin ja siks ajattelinki että kyllä sillä nyt yhden kakun paistelee..

Otin tosiaan kakun uunista ja iskin haarukan keskelle niin tadaa, ihan täysin löysää taikinaahan sieltä tuli vaikka oli ollu uunissa jo ohjeen mukaisen ajan ja muutaman minuutin ekstraakin. Voi jumalauta että ärsytti!!! Hetken sit manailin itekseni ja ei muuta ku uuden taikinana tekoon ja uus kakku "varamamman" uuniin paistumaan, luojan kiitos asutaan samassa talossa, vaan yks rappu tossa välissä! ;) 

Loppujen lopuks tää kakkoskakku oli sit paistunu, tosin seki oli vaatinu muutaman lisämiinutin mutta kuitenkin, oli tosin haljennu seki kakku enkä kyllä tosiaan tiedä miks, tein nimittäin ohjeella jolla oon tehny ennenkin ilman mitään ongelmia.. 

Siinä sit kun aloin kakkua kokoomaan näistä kahdesta kakusta, siitä ensimmäisestä versiosta kun sai onneks yhden kerroksen leikattua, niin myös Tuulia tuli kahville joten porukkaa on riittäny tälle päivää. :) Taijakin paukkas vielä saunan jälkeen naureskelemaan mun kakulle josta ei sit loppujen lopuks tullukaan ihan sitä mitä olin ajatellu. Täytteeks tungin jacky makupalaa ja sellasta "appelsiinikreemiä" joten appelsiini-suklaa kakku siitä siis tuli. Olin kuitenkin suunnitellu päällystäväni kakun sokerimassalla mutta koska olin jo niin polttanu hihani kakkua leipoessa ja täyttäessä niin päädyinkin sit ihan vaan heittämään kaakaokermat siihen ja lopuks raastoin päälle vielä vähä suklaata ja appelsiininkuorta.. Lopputulos ei siis todellakaan ollu mikään kovin nätti taideteos.. :D Kaiken tän lisäks, oon yleensä osannu kostuttaa kakut aika hyvin, nyt kuitenki kakku jäi jotenki tosi kuivaks joten hetkeen ei taida tää neiti kakkuja leipoa, sen verran on tänään toi kakun leivonta nyppiny.. :D Yritin kuitenki ajatella että ajatus on tärkein ja tässä teille nyt kuva vielä lopputuloksesta.. 

Suklaa-appelsiini täytekakku ei niin kovin nättinä :D

Loppuilta menikin sit manatessa pakollista koti-iltaa. Mua ei selvästi oo luotu viettämään iltoja, varsinkaan viikonloppusin, kotona eikä asiaa auta se että kello on nyt tasan kolme yöllä ja puhelin huutaa edelleen että missä oon ja mitä teen ja miksen oo sielä ja täälä etc, etc.. ja sit mä tylsästi vastaan että kotona bloggaamassa.. heh.. No, ehkä tekee ihan hyvää mulleki viettää tällänen rauhallinen koti-ilta/yö.. 

Mutta joo, tästä tuli nyt tällänen jättipostaus jota tuskin kukaan jaksaa edes lukea loppuun mutta tulipahan nyt päiviteltyä. Kello on tosiaan kolme yöllä mutta mua ei tietenkään väsytä joten ajattelin kattella vielä salkkarit ja Iholla viimesen jakson ja sit neljältä tulis vielä Jersey Shore jos ei unimasa oo sitä ennen ehtiny tulla ja kalauttaa multa tajua pois.. 

Hyvää yötä kaikille tai huomenta, ihan miten vaan &
 rentouttavaa sunnuntaita kaikille! :) 



6 kommenttia:

  1. Ei muuta kun hatunnosto sitkeydellesi tuon kakun suhteen! Ei meikäläisen kärsivällisyydellä olisi tuohon kyetty vaan konditoriaa kohden..

    Sun täytyy kuule lopettaa se pörrääminen ja valkata ittelles äijä, sussa on selkeästi esiin pyrkivä äiskä - sen verran herkkään sävyyn kerrot noista muksuista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei kyllä mua ja kärsivällisyyttäkään kovin helpolla voi pistää samaan lauseeseen, mutta pienillä ärräpäillä niin.. jos ei nyt hyvä niin sitte hyvin huono :D

      Ja hei, entäs jos se pörrääminen just liittyy siihen äijän valkkaamiseen..?!? ;) Ei vaan, muksut on ihania <3 Mutta oon nyt päättäny että en edes haluais omia lapsia ainakaan about 4 vuoteen..

      (Kannattikohan tota nyt sitte tänne kirjotella.. haha)

      Poista
    2. Vannomatta paras, tämä ihmisen mieli kun muuttuu niin äkkiä ja kun se oikea löytyy, ei mene kauaakaan kun saamme lukea natiaisesta ;)

      Poista
    3. Niin.. no mutta ei nyt vielä vuosiin kuitenkaan.. Tosin lupaan täälä kyllä sit vinkata jos niin sattuukin käymään.. ;)

      Poista
  2. Moon pepposen kans samoilla linjoilla! Ja kovasti sä pesääkin rakennat ko siivoot kokoaika ja vähä väliä pitää keittiöski hääriä! :F Mut siis... :) Aina voi hommata äijän jonka kans voi pörrätä x) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpöhöpö, mulla on vaan kevätsiivous ja sisustusinspiraatio nyt kuule menossa ja mitä tulee keittiöshäärimiseen niin jos blogin nimi on mikä on niin kai sitä pitää edes harjotella.. Ainut vaan että olis aikoinaan pitäny laittaa toi heittomerkkeihin niin olis ollu osuvampi.. ;)

      Ps. mun unelmamieshän tunnetusti on bensalenkkari <3 Että sinänsä joo-o.. ;)

      Poista