sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Sunnuntai hölläilyä ja vinkkien hakua

Tää päivä on menny ihmeen nopeesti siitä huolimatta että heräsin aikasin enkä edes nukkunu päikkäreitä. Yritin tosin, mutta siitä ei vaan tullu mitään koska taisin olla jo liian väsyny, joten tuskastuin ja luovutin. :D Oon viettäny koko päivän kotona mutta oikeestaan mitään en oo saanu aikaan, eikai sunnuntaina tosin tarvikaan..? ;) 

Tänään on ollu koko päivän vähän levoton fiilis ja on tuntunu koko aika että jotain olis pitäny tehdä. Olis jopa huvittanu leipoa mutta en sitten jaksanu alkaa tarkistelemaan mitä kaapista olis löytyny ja mitä ei koska tiesin jo valmiiks että jotain olis kuitenkin puuttunu, kuten aina kun leivontafiilis yllättää.. Lisäks olin liian laiska lähteäkseni kauppaan enkä kyllä varmaan olis ehtinykkään kun koko päivän riitti kahvivieraita.. :) 

Harkitsin kyllä jatkavani siivoustaki mutta ystävä oli sitä mieltä että "ei sunnuntaina, lepopäivä", joten jätin väliin ja sen sijaan keskityin kahvittelemaan ensin Taijan kanssa, sitten Jennin ja loppujen lopuks sain tänne vielä kummitypyn vanhempineen kylään. :) 

Leipomisesta ja siivouksesta tulikin mieleen että tarvisin teidän apua ja vinkkejä. Ensimmäinen ongelma liittyy leipomiseen sillä hakusessa olis täydellisten sämpylöiden resepti! :) Joo tiedän että netti on pullollaan sämpylöiden ohjeita ja jauhopussien kyljessäkin sellanen lukee mutta tarkotus olis tosiaan löytää joku sellanen ohje millä tulis oikeesti aivan sairaan hyviä sämpylöitä. :) En voi kerta kaikkiaan sietää itse leivottuja sämpylöitä jotka on sellasia kovia möykkyjä ja maistuu pelkästään jauhoille ja hiivalle joten nyt jos teillä on joku hyvä ohje tiedossa niin mielelläni ottaisin ohjeen kokeiluun. :) 

Toinen asia liittyy sitten taas siivoamiseen eli tietääkö joku millä ihmeen keinolla saa maalarinteipin jäljet pois kaapin ovista?! On siis tosiaan joku fiksu joskus liimaillu julisteita ja muita maalarin teipillä oveen ja kaikilla mahdollisilla tököteillä oon hinkannu mutta ei mitään toivoa että lähtis, tainnu pinttyä kunnolla kiinni kun mikään ei tehoa.. 

Jos siis jollakin on tiedossa oikeasti hyvää sämpyläreseptiä tai vinkkejä millä maalarinteippi jäljet irtoaa niin kovin kiitollinen näistä vinkeistä olisin. :)

Ei muuta tällä erää, mä jatkan telkkarin (lue:puhelimen ;) tuijottamista & sit ajoissa nukkumaan ja aamulla reippaasti kohti uutta viikkoa. :) 

Hyvät yöt kaikille ja kivaa alkavaa uutta viikkoa. :) 



5 kommenttia:

  1. En Ny ulkoo muista mutta parhaat sämpylät saa vaan tekemällä taikinajuuren, sit tulee pehmeitä. Olisko hiivaleipäjauhopussin kyljes ollu juuren ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs koittaa tutkiskella.. :) Tänään oletan et koitetaan tota alla olevaa Jennin ohjetta ku se kerran tänne paukkas mua ostosten kans herätteleen.. :D

      Poista
  2. 5 dl maitoa
    3-4 dl porkkanaraastetta
    50 g hiivaa
    2 tl suolaa
    n. 15dl Hiivaleipäjauhoja
    100 g voita tai margariinia

    Sekoita porkkanaraaste maitoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva ja suola. Lisää hiivaleipäjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

    Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min sämpylöiden koosta riippuen.

    VastaaPoista
  3. Sämpylöistä en tiedä mitään mutta se teipin jättämä liimajälki lähtee Ksyleeni-nimisellä aineella. Saatavana hyvin varustetuista rautakaupoista sekä maalausalan liikkeistä (esim.RTV). Samaisella aineella lähtee mm. vanhat maalitahrat, joskin täytyy olla varovainen ettei hinkkaa lattiasssa mahdollisesti olevaan muotimattoon vaaleata läikkää sillä ksyleeni on melko töpäkkää ainetta. Ei kannata ostaa koko litraa vaan sitäon saatavana esim. 250ml pullossa.

    Kevyet olkoot polkusi alkavalla viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos vinkistä! :) Täytyypä koittaa tollasta metsästää, oon nimittäin hinkannu noita tahroja jo vaikka ja millä eikä oo mikään tehonnu..

      Niin ja kivaa alkanutta viikkoa sinne myös. :)

      Poista